• 欢迎您访问贵州自考网!  今天是2021年10月27日星期三

自考热线:   0851-85985067

距离4月贵州成绩已经开始

距10月贵州自考已经开始

考生服务:

  • 报名报考|
  • 考试安排|
  • 所在位置:贵州自考网 > 自考试题 > 正文

    贵州自考考试专升本英语二练习

    2020-08-13 14:12:51   来源:贵州自考网    点击:       

      导语:近年来,企业对学历要求越来越高,许多考生为了提升自己走上了学历提升的道路,而自考作为含金量最高的学历提升方式,一直是许多考生的首选目标,贵州自考网为各位考生整理了关于自考练习题,一起来看看吧。

      Good Communication forMaking Friends

      As a communicationskills trainer, I've met a wide range of people. Some people have troubleassociating with others and have difficulty making friends. So I would like todiscuss two key points to making good friends. The first is to show respect andlove for your friends through your words. Try to say things to others thatwould feel good to you if you heard them. For example, say things like,"Thanks for the great time" and "It was really nice to get toknow you."If you are not good at speaking, then smiling and using bodylanguage to express your sincerity is also an effective way to communicate.Additionally, I recommend that when you meet someone new send them an e-mail orletter before the day is over to express how nice it was to meet them.

      The goal of goodcommunication is to reach another person's heart and form a comfortablerelationship. It is, therefore, based the premise that you get rid of yourworries and become a bright and positive person. When there is static noiseover the phone line, you can't hear the other person clearly, right? In thesame way, when your mind is full of worries and you try to communicate withanother person, you cannot give or receive messages accurately. For example,let's say you are still tied to a past wound of being betrayed by a friend andfeeling hurts .Even if you meet someone new and he or she tells you,"Let's be good friends," you may not be able to accept it because youwill hear a negative inner voice saying something like "I

      might be betrayedagain" or "the person might have a hidden agenda."With thisworry in your mind, you will not be able to make friends.

      If you can be refreshedand get rid of your worries, you should be able to sense others' thoughts andfeelings without prejudice and build a relationship of trust. If you reallycan't let go of your painful past experience, then try to change yourperspective on the experience.

      For example, try tothink that it was a necessary lesson for you to understand others' pain. If youcan think of the positive intention behind the event, then you will be able toview the experience favourably and feel better.

      1、The main topic of the passage is________. ( )

      A、how to communicate with others

      B、how to refresh yourself

      C、how to forget the past unhappiness

      D、how to show respect and love for your friends

      2、The effective way to communicate includes________.( )

      A、showing respect and love for friends with words

      B、smiling and using body language

      C、sending an e-mail or letter

      D、All of the above

      3、The effective way to communicate includes________.( )

      A、showing respect and love for friends with words

      B、smiling and using body language

      C、sending an e-mail or letter

      D、All of the above

      4、Which of the following statements is NOT true accordingto the passage? ()

      A、Body language is as effective as saying things that willmake friends feel better.

      B、If you distrust others, then it's difficult for you tomake new friends.

      C、The writer conducted a research on how people communicatewith their friends.

      D、Minds full of worries will do great harm to interpersonalrelationship

      5、The example in paragraph 2 is intended to showthat________. ( )

      A、the goal of good communication is to reach anotherperson's heart

      B、the goal of good communication is to form a comfortablerelationship

      C、good communication is based on the premise that you getrid of your worries and become a bright and positive person

      D、it does take time for someone to forget all about thepainful past

      6、In the sentence "the person might have a hiddenagenda" (para.2) ,the word "agenda" means________. ( )

      A、relationship

      B、plan

      C、worry

      D、past

      答案:

      1、

      【正确答案】 A

      【答案解析】本文作者主要谈论了怎样通过交流来结交朋友。因此选项A符合题意。其他三个选项是作者在文中提到的,我们进行交流时应该注意的几个具体方法。答案为A。

      2、

      【正确答案】 D

      【答案解析】作者在第一段中提到了三点有效沟通的方式,其中前两点最为重要,即选项A和B的内容,另外还提到了一个建议即选项C的内容。因此三个选项的内容都包括了。答案为D。

      3、

      【正确答案】 D

      【答案解析】作者在第一段中提到了三点有效沟通的方式,其中前两点最为重要,即选项A和B的内容,另外还提到了一个建议即选项C的内容。因此三个选项的内容都包括了。答案为D。

      4、

      【正确答案】 C

      【答案解析】本题可采用排除法。第一段中,作者谈到了有关肢体语言能帮助我们有效交流的内容,因此选项A正确。第二段后半部分,作者举例讲了交友中如果不信任对方会出现什么情况,因此选项B正确。第二、三段作者重点讲了交友中焦虑带来的负面影响,并给出了克服它的方法;因此选项D也正确。答案为C。

      5、

      【正确答案】 C

      【答案解析】作者所举例子是消极、焦虑的情绪在交友中无法获取正确的信息。用这个反面的例子是为了说明,我们应该克服焦虑情绪,变得快乐、积极。选项C符合上述内容。答案为C。

      6、

      【正确答案】 B

      【答案解析】这句话出现在作者所举的反面例子中。人们头脑中出现的焦虑情绪会怀疑对方有潜藏计划或某种秘密企图。agenda 可理解为某种计划、企图。答案为B。

      以上为贵州自考考试专升本英语二练习,如果您还想了解更多有关贵州自考专科,贵州自考历年真题,学士学位,自考解答,报名报考等相关资料和信息等最新动态,请关注贵州自考即时更新最新消息。

    上一篇:2020年10月贵州自考专升本《思修》复习
    下一篇:贵州自考考试真题练习-中国近现代史纲要

  • 贵州自考网便捷服务
  • 扫一扫加入微信交流群

    与其他自考生一起互动、学习探讨,提升自己。

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取自考信息以及各类学习资料、学习方法、教程。

    自考押题资料领取更多>